Κτήμα Κυρ Γιάννη

Η οινοποιία Κυρ Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από τον Γιάννη Μπουτάρη, ως συνέχεια της μακράς οικογενειακής παράδοσης που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, ίδρυσε το 1997 την εταιρεία Κυρ Γιάννη. Ο γιος του Στέλλιος, βρίσκεται σήμερα επικεφαλής της εταιρείας, η οποία εστιάζει στην παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών που συνδυάζουν αυθεντικότητα και χαρακτήρα, με γεύσεις που απευθύνονται στον σημερινό καταναλωτή.
Η εταιρεία διαθέτει αμπελώνες και οινοποιείο στο Αμύνταιο και τη Νάουσα στη Δυτική Μακεδονία. Στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας και στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου καλλιεργούνται συνολικά 740 στρέμματα αμπελώνων με τις ποικιλίες Ροδίτης, Sauvignon Blanc, Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah, Chardonnay, Gewürztraminer.
Το οινοποιείο, με συνολική δυναμικότητα 800.000 φιαλών, είναι ένα άρτια εξοπλισμένο κέντρο οινοποίησης, παλαίωσης σε βαρέλια και εμφιάλωσης.
Η Κυρ Γιάννη κυκλοφορεί στην αγορά 10 ετικέτες και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 15 χώρες.