Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δημιουργήθηκε το 1981 στην Επανομή Θεσσαλονίκης από τον οινολόγο Βαγγέλη Γεροβασιλείου.
Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια, που μετριάζονται από τις θαλάσσιες αύρες. Ο ιδιόκτητος ενιαίος αμπελώνας εκτείνεται σε 720 στρέμματα και η ποικιλιακή του σύνθεση είναι Μαλαγουζιά, Aσύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο, Syrah, Merlot.
Το σύγχρονο οινοποιείο, περιβάλλεται από τον αμπελώνα και αποτελείται από τρία κτίρια, κατασκευής 1986, 2008 και 2013 αντίστοιχα.
Εκεί στεγάζεται όλος ο απαραίτητος σύγχρονος εξοπλισμός για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών, καθώς και το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, που φιλοξενεί τη συλλογή ανοιχτηριών και αμπελοοινικών εργαλείων του ιδιοκτήτη.
Κυκλοφορούν 13 ετικέτες και πραγματοποιούνται εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες.