• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

eGREEKwine

Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος καλωσορίζουν την πλατφόρμα eGREEKwine, τη νέα πρωτοβουλία του  Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου από όπου μας δίνεται η δυνατότητα να μάθουμε για τον ελληνικό αμπελώνα, από το σπίτι μας!

Σε μια περίοδο όπου "μένουμε σπίτι" και η ανάγκη για δημιουργική ενασχόληση, είναι πιο έντονη από ποτέ, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στους αμπελώνες ανά την Ελλάδα μέσα από την πλατφόρμα eGREEKwine.

Μέσα από μία σειρά σύντομων και διασκεδαστικών βίντεο, ο Master of Wine Konstantinos Lazarakis MW θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες όλες τις αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, δίνοντας βασικές πληροφορίες για τον τόπο, τις ποικιλίες αμπέλου και τα στυλ κρασιών που αυτές παράγουν. Κάθε βίντεο θα λειτουργεί ως μία ιδιότυπη πλατφόρμα e-learning με χρήσιμες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί και τη γεωγραφία του.

Στόχος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου είναι το eGREEKwine να ανοίξει ένα διαδικτυακό παράθυρο γνώσης καθιστώντας το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί ακόμη πιο προσιτό.

"Ελπίζουμε οι οινόφιλοι να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας και να μοιραστούν τις ιστορίες μας διαδικτυακά", τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, George Skouras. "Σίγουρα ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW θα είναι απολαυστικός ξεναγός σε αυτό το ταξίδι και θα ανοίξει την όρεξη σε πολλούς για ένα ποτήρι κρασί! Χωρίς όμως να ξεπερνάμε το μέτρο: η υπεύθυνη κατανάλωση ήταν και παραμένει στην καρδιά της κουλτούρας που θέλουμε να συνοδεύει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί".

"Στο WSPC - Wine & Spirit Professional Center είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου», δήλωσε ο κ. Λαζαράκης. «Άλλωστε η γνωστική και εμπειρική καλλιέργεια γνώσης για το κρασί και η δια βίου μάθηση είναι αυτό που κάνουμε εδώ και 16 χρόνια, έχοντας παρουσιάσει μεταξύ άλλων και το HESTIA Advanced Certificate, το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεθνώς αφιερωμένο στο Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.

Με την εμπειρία του HESTIA και τη νέα πρωτοβουλία του eGREEKwine σε μια εποχή που “μένουμε σπίτι”, ενώνουμε όλες τις τελείες. Τα βίντεο θα γυρίζονται στην εστία μας, δηλαδή στις εγκαταστάσεις του W.S.P.C., και θα φτάνουν στις… εστίες των οινόφιλων μέσω των social media. Σε κάθε βίντεο θα μιλάμε για την τυπικότητα μιας περιοχής για να μπορούμε στη συνέχεια να αναγνωρίσουμε την εξαίρεση, την καινοτομία, την εξέλιξη».

Η καμπάνια του eGREEKwine βγαίνει στον διαδικτυακό αέρα από το Κανάλι YouTube του Σ.Ε.Ο.

Τα βίντεο είναι παραγωγή της σχολής κρασιού W.S.P.C. και θα είναι διαθέσιμα μέσα από το κανάλι YouTube του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Οινόραμα Oenorama, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικού κρασιού στον κόσμο.

Δείτε τα βίντεο στους ακόλουθους συνδέσμους:

1. Θράκη και Ανατολική Μακεδονία: στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

2. Κεντρική και Δυτική Μακεδονία: στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

3. Ήπειρος και Ιόνια νησιά: στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

4. Θεσσαλία: στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

5. Στερεά Ελλάδα: στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

6. Πελοπόννησος α': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

7. Πελοπόννησος β' : στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

8. Κρήτη α': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

9. Κρήτη β': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

10. Αιγαίο α': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

11. Αιγαίο β': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

12. Αιγαίο γ': στα Ελληνικά - στα Αγγλικά

 

Εγγραφή στο Newsletter