• Αμπελώνας & κρασί
  • You create content

Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου πάμε στη Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου!!!

Για τις «Ανοιχτές Πόρτες» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου, σας προτείνουμε μία πανέμορφη εκδρομή στα οινοποιεία της «Διαδρομής του Κρασιού της Ηπείρου» του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 18/5 με πρώτη μας στάση τη γραφική Σιάτιστα.  Θα επισκεφθούμε το ιστορικό «Κελάρι του Ταπνού, αντιπροσωπευτικό χαρακτηριστικό «σιατιστινό κατώγι» 200 ετών, όπου θα δούμε πως λειτουργούσε ένα οινοποιείο εκείνης της εποχής.   Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το οινοποιείο «Δύο Φίλοι» για οινογευσία μαζί με τοπικούς μεζέδες. Η γευστική δοκιμή μας θα κλείσει με τους γλυκούς οίνους του οινοποιείου και την ιστορία τους.

Αφήνουμε τη Σιάτιστα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το παραδοσιακό Μέτσοβο.  Πριν την επίσκεψή μας στο οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ», μια στάση για καφέ στην πλατεία του Μετσόβου.  Προαιρετικά, όποιοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο ή την Πινακοθήκη Αβέρωφ που συνιστούμε με θέρμη.

Στο οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ» η ξενάγησή μας ξεκινά από τη μικρή συλλογή με προσωπικά αντικείμενα του ιδρυτή του, του Ευάγγελου Αβέρωφ για να συνεχίσουμε στους πολύ ιδιαίτερους επισκέψιμους χώρους του και να καταλήξουμε στο “wine bar” για οινογευσία που θα συνοδεύσουν τοπικά τυριά.

Το βραδάκι θα μας βρει στα Ιωάννινα για δείπνο και διανυκτέρευση.

Την Κυριακή 19/5 το πρωί θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας από νωρίς με ένα μικρό περίπατο στη λίμνη και στη συνέχεια θα αφήσουμε τα Ιωάννινα για να ανηφορίσουμε στη Ζίτσα.  Πρώτη μας επίσκεψη το «Κτήμα Γκλίναβος» στη θέση Μοναστήρι. Ξενάγηση και πλήρης οινογευσία στο οινοποιείο, από αφρώδεις και ημιαφρώδεις οίνους μέχρι παλαιωμένο απόσταγμα, συνοδεία finger foods.

Ακολουθεί το οινοποιείο «Zoinos Wines» στη Ζίτσα.  Θα ξεναγηθούμε στους χώρους του και στην οινογευσία θα απολαύσουμε, εκτός από οίνους και αποστάγματα, ευφάνταστα cocktails και τοπικές νοστιμιές.

Γεύμα στην Αμφιθέα με θέα τη λίμνη και την πόλη των Ιωαννίνων και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

 

Εγγραφή στο Newsletter