• Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος

Νεα

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού (8/11/20)

Όπως είναι αναμενόμενο με την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που επικρατούν, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού στα οινοποιεία του δικτύου "Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος", στις 8 Νοεμβρίου, δεν πρόκειται φέτος να πραγματοποιηθεί.

Ας είμαστε για όσο χρειαστεί προσεκτικοί, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας, και θα επανέλθουμε πάλι με γιορτές, όπως συνηθίζουμε.

περισσότερα

Κτήμα Διαμαντάκος - Νέο μέλος των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος

Οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος καλωσορίζουν το νέο μέλος της: το Κτήμα Διαμαντάκος !

Το Κτήμα Διαμαντάκος είναι ένα μικρό οικογενειακό οινοποιείο που βρίσκεται εντός της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, στην περιοχή της Ημαθίας. Με ευθύνη προς την πλούσια αμπελουργική κληρονομιά της περιοχής της Νάουσας και με στόχο την ανάδειξη της, καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες μας, έκτασης 32 στρεμμάτων, τις δύο γηγενείς ποικιλίες της περιοχής την ερυθρή Ξινόμαυρο και τη λευκή Πρεκνάδι. Tο 2000 ο Ευάγγελος Διαμαντάκος αμπελουργός-οινοποιός 2ης γενιάς εμφιαλώνει το πρώτο κρασί του κτήματος. Με ετήσια παραγωγή που δεν ξεπερνά τις 20.000 φιάλες και δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και στην διατήρηση της βιοποικιλότητας, στο Κτήμα Διαμαντάκος δημιουργούμε και μοιραζόμαστε υπέροχα κρασιά που αποτυπώνουν το μοναδικό terroir της Νάουσας.

 

περισσότερα

Δελτίο Τρύγου 2020 - Βόρεια Ελλάδα

2020: Μια καλή σοδειά σε μια δύσκολη χρονιά!

Το 2020 χαρακτηρίζεται αναμφίβολα ως μια απαιτητική χρονιά, με σημαντικές προκλήσεις, αβεβαιότητα και δυσκολίες σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα λόγω της υγειονομικής κρίσης που επηρεάζει όλους τους τομείς της αγροτικής οικονομίας. Σε αυτό το πρωτόγνωρο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Βόρειας Ελλάδας, κλήθηκαν να διαχειριστούν την αμπελουργική περίοδο προσαρμοζόμενοι σε νέες συνθήκες, με σύμμαχο την εις βάθος γνώση της αμπελοκαλλιέργειας και γνώμονα πάντα την προσήλωση στην άριστη ποιότητα της παραγωγής. 

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter