• Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος

Νεα

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Δελτίο Τρύγου 2020 - Βόρεια Ελλάδα

2020: Μια καλή σοδειά σε μια δύσκολη χρονιά!

Το 2020 χαρακτηρίζεται αναμφίβολα ως μια απαιτητική χρονιά, με σημαντικές προκλήσεις, αβεβαιότητα και δυσκολίες σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα λόγω της υγειονομικής κρίσης που επηρεάζει όλους τους τομείς της αγροτικής οικονομίας. Σε αυτό το πρωτόγνωρο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι αμπελουργοί και οινοποιοί της Βόρειας Ελλάδας, κλήθηκαν να διαχειριστούν την αμπελουργική περίοδο προσαρμοζόμενοι σε νέες συνθήκες, με σύμμαχο την εις βάθος γνώση της αμπελοκαλλιέργειας και γνώμονα πάντα την προσήλωση στην άριστη ποιότητα της παραγωγής. 

περισσότερα

Ενημέρωση προς τους/τις οινοποιούς για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι Οινοποιοί, Κυρίες/Κύριοι,

Ύστερα από τα σημαντικά αποτελέσματα της πρώτης «Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου» πέρσι τέτοια εποχή, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας πάνω στην προώθηση αυτής της τόσο ξεχωριστής ποικιλίας, με τον εορτασμό της, όπως έχει ήδη καθιερωθεί, στη 1 Νοεμβρίου!

Προσκαλούμε λοιπόν και φέτος, όλους τους οινοποιούς που παράγουν κρασιά από Ξινόμαυρο, μονοποικιλιακά ή σε χαρμάνι, με ενδείξεις ΠΟΠ ή ΠΓΕ, στη συνέχιση της διάδοσης αυτής της θαυμάσιας ιδέας, που μόνο καλό αποφέρει σε όλους μας, στην ίδια την ποικιλία, στην εικόνα μας και στην εικόνα του επώνυμου Ελληνικού οίνου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικά φέτος όπου τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, όμως το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί μένει πάντα φάρος και σταθερή αξία στην καθημερινότητα αλλά και στη γιορτή του Έλληνα, η παρουσία του είναι ακόμη περισσότερο αναγκαία.

περισσότερα

Ετοιμαζόμαστε για την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου 2020 – Κυριακή 1 Νοεμβρίου

Στη 1 Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο, η κυρίαρχη αμπελοοινική ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, γιορτάζει!!!

Φέτος για 2η συνεχή χρονιά, το Ξινόμαυρο βρίσκεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εορτασμών των αμπελοοινικών ποικιλιών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους Έλληνες οινοποιούς.

Ο Ελληνικός οινοποιητικός κλάδος τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει θετικάκαι επιτυχή άλματα, τόσο στην παραγωγή και ποιότητα εκλεκτών κρασιών όσο και στη βελτίωση της εικόνας του ελληνικού αμπελώνα καιεπώνυμου οίνου, στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο, πως οι γηγενείς ποικιλίες μας αξίζουν να αποκτήσουν τη θέση τους στη συνείδηση των καταναλωτών παγκόσμια και ισάξια με τις διεθνείς ποικιλίες.

Η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»διακρίνοντας τη σπουδαιότητα και μοναδικότητα της ποικιλίας Ξινόμαυρο, μία από τις πλέον αξιόλογες ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα, καθώς και τις τάσεις που παγκόσμια δημιουργούνται, αποφάσισε πέρσι, το 2019, να προχωρήσει στην πρωτοποριακή κίνηση που συμβάλει στην προβολή και προώθηση της ποικιλίας αυτής, τη θέσπιση και καθιέρωση της «Παγκόσμιας Ημέρας Ξινόμαυρου» (International Xinomavro Day).

περισσότερα

ημερολογιο εκδηλωσεων

των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος και των μελών της

Κατεβάστε το ημερολόγιο των εκδηλώσεων

Ημερολόγιο Εθνικών Οινικών Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter